Tort Printesa

de mirela0911 in Torturi, 11 Ian 2012 | 7180 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru ziua nepoatei mele Lorena.

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat: 
  • 8 oua mari
  • 8 lg zahar
  • 16 lg faina
  • 1 praf de copt
  • 3 lg ulei
  • 2 lg apa rece
  • Pt. crema:
  • 180g ciocolata amaruie
  • 220 ml frisca lichida
  • visine din compot curatate si bine scurse
  • Pt. insiropat: sucul din compotul de visine
  • Pt. decor: 
  • frisca batuta
  • spuma de visine
  • o papusica
  • bombonele
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Printesa:

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul pe rand batand bine dupa fiecare, apoi se pun galbenusurile pe rand, uleiul, apa si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu o lingura de jos in sus. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt. 35 minute (testul cu scobitoarea). Dupa ce s-a racit blatul se taie in trei, de cea din mijloc folosindu-ne pentru a crea suportul rochitei.

Crema: Se pun pe foc frisca lichida si ciocolata rupta bucati si se aduce la punctul de fierbere. Se amesteca pana la omogenizare si ciocolata este topita in intregime.

Se aseaza primul blat pe un platou si se insiropeaza cu zeama de la compotul de visine. Se unge cu crema de ciocolata iar deasupra se pun visinele curatate. Se pune si celalalt blat insiropat.

Din blatul din mijloc pastrat se decupeaza cu forme de diferite marimi cerculete care vor fi asezate deasupra tortului (insiropate si unse cu crema), in mijlocul lor introducandu-se papusica fara picioare si ambalata cu folie de aluminiu partea care vine in interiorul tortului. 

Se orneaza cu frisca si spuma de visine, se orneaza si rochita dupa imaginatie, se presara bombonele, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Printesa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mirela0911 1

12.01.2012, 22:15

Dana mersi

mirela0911 1

12.01.2012, 22:16

Mersi Corina Eduard_09

mirela0911 1

12.01.2012, 22:16

Gaby mersic!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Printesa